PDA

View Full Version : Ochrona Początkujących Graczy

Xaros89
29.01.2008, 23:27
Co się z tym stało? W każdej grze tego typu jest takowa ochrona. Przykładem może być dostanie się na 2-3 graczy z 3-5lvl po misje by zdobyć "Terbium". Ale jak to zrobić jak tam latają goście z wysokimi lvl i biją nas obrazu i co później? G***o! :mad: Można by coś z tym zrobić?

CZUBB85
30.01.2008, 01:21
ja też jestem początkujący i powiem tylko tyle że straciłem już 2 statki jednym był nostromo a 2 to był defcom i wystarczyło że wleciałem na mapę 3-4 gdzie jest właśnie dużo Terbium i dużo bandytów w Goliath ale teraz znowu się powoli odbijam. Jedyna rada na to by cię nie zniszczyli to poruszać się blisko portali :P

Xaros89
30.01.2008, 08:31
Ale to chore jest, bardzo ogranicza możliwy rozwój początkujących graczy ;/

_.:REAP_ERR:._[PL]
30.01.2008, 08:49
Jedyna ochrona dla początkujących w tej grze to Phoenix za darmo. Moja rada: dopóki nie uzbierasz sporej ilosci gotowki lataj phoenixem, jak cie zniszcza to nie musisz sie naprawiac/kupywac nowego statku.
Druga sprawa - jak masz slaby stateczek i grasuja goliaty w systemie (zolty pasek po prawej od minimapy) lepiej nie lataj zbyt daleko bo kilka strzalow i cie nie ma.

misia4-9
30.01.2008, 10:55
Mnie tez zabili dużo razy na 2-2 tam mogłam se uzbierać żółte kamienie
Teraz nie mam uranium na naprawę i co teraz mam zrobić?:confused::(
A mam statek Piranha
Jeżeli można proszę GM o dodanie mi 500 uranium Bardzo proszę

FirzeK
30.01.2008, 12:47
Rada: Kupcie sobie Moduł Mask typu A za 500 uridium, będą większe szanse na to że wam nic nie zrobią...

FirzeK
30.01.2008, 14:12
zawsze zostaje wysłanie smsa na numer 7660 o trsci BIG 108685 dostaniecie uridium

Kłamca... ten sms "BIG 108685" to jemu da uridium... Wysyła sie o treści BIG [Twoje ID] na numer 7660... W miejsce [Twoje ID] wpisujemy swoje ID np,: Big 123456

peteradm
30.01.2008, 16:48
Kłamca... ten sms "BIG 108685" to jemu da uridium... Wysyła sie o treści BIG [Twoje ID] na numer 7660... W miejsce [Twoje ID] wpisujemy swoje ID np,: Big 123456

Tak tez nie!!!

Podaje prawidlowy sposob wysylania smsow:

Tresc SMS: BIG [numer podany na stronie]

Numer ten nie jest ID uzytkownika z gry, lecz jest on generowany dla kazdego osobno po wejsciu do dzialu banking. Prosciej mowiac, wpisujesz ten numer, ktory podany jest na stronie.

Xaros89
30.01.2008, 22:27
Rada: Kupcie sobie Moduł Mask typu A za 500 uridium, będą większe szanse na to że wam nic nie zrobią...

" Twój statek jest niewidoczny dla wrogów aż do Twojego pierwszego ataku" Tak pisze na stronie, więc jakim cudem gość zaczął mnie naparzać??!! ;| Przecież to żenujące... Niech wprowadzą jakąś ochronę low lvl bo szału można dostać.

FirzeK
30.01.2008, 23:35
Drony lepszych goliatów wykrywają niewidoczne osoby...

Ziolo_Ustka[PL]\1/
31.01.2008, 00:09
"Twój statek jest niewidoczny dla wrogów aż do Twojego pierwszego ataku" Tak pisze na stronie, więc jakim cudem gość zaczął mnie naparzać??!! ;| Przecież to żenujące... Niech wprowadzą jakąś ochronę low lvl bo szału można dostać.

Jeśli pojawiłeś sie na mapie bitewnej moduł maskowania tam nie działa.
Również jeśli jesteś niewidzialny możesz zostać wykryty przez Goliata posiadającego drony z dużym levelem.
Także wypady na niewidzialności tak, ale z umiarem ;P

CrashBandicoot[BAR]
31.01.2008, 10:34
Wystarczy zauważyć ze ktoś na niewidocznym i zabiera surowce. Wtedy trzeba kursorem jeździć po ekranie i jak sie pokaże kursor taki jak sie przeciwnika zaznacza(łapka) to trzeba kliknąć i walić. Co do dronow to raczej nie prawda, bo jakim cudem leciałem na nie widoku obok dwóch wrogich goliatów każdy z 8 irisami na 6 lvl?

de_Duch
31.01.2008, 10:50
Mnie też na module nie zaczepiały wrogie goliaty na x-3. Za to zginąłem od razu jak wyleciałem na mapę bitewną.
A ochrona jest uważam wystarczająca. Próbowałem kiedyś tibii, w porównaniu to tu grało się komfortowo jako początkujący. Wystarczy wspomnieć, że tu nie tracisz nic z wyposażenia...

Flt_Sgt_zbyszek420
01.02.2008, 22:49
" Twój statek jest niewidoczny dla wrogów aż do Twojego pierwszego ataku" Tak pisze na stronie, więc jakim cudem gość zaczął mnie naparzać??!! ;| Przecież to żenujące... Niech wprowadzą jakąś ochronę low lvl bo szału można dostać.

co do tej ochrony zeby ja zrobic to wszyscy maja racje, a co do twojego przypadku Xaros89 to nie mam 100% pewnosci ale to ze cie widzial zalezalo chyba od rozbudowy jego dronow

Michoro
02.02.2008, 11:53
"
co do tej ochrony zeby ja zrobic to wszyscy maja racje, a co do twojego przypadku Xaros89 to nie mam 100% pewnosci ale to ze cie widzial zalezalo chyba od rozbudowy jego dronow

To wszystko z dronami to ŚCIEMA!!!

ale chyba wiem dla czego:możliwe że jeżeli ktoś też ma moduł maskowania to widzi innych z tym modułem a nam sie wydaje że nie ma modułu:cool:

Flt_Sgt_zbyszek420
02.02.2008, 22:32
To wszystko z dronami to ŚCIEMA!!!

ale chyba wiem dla czego:możliwe że jeżeli ktoś też ma moduł maskowania to widzi innych z tym modułem a nam sie wydaje że nie ma modułu:cool:

Wlasciwie mozesz miec racje :D

Ale z drugiej zas strony jak mialem modol to zbieralem gwiazdki a bylo tak ze jak podlecialem do jednej to zniknela.. obok byla druga.. to zniknela.. potem trzecia i tak pokolei wiec napewno byl to ktos z modolem zbierajacy gwiazdki a ja go nie widzialem :d

Andre[S1D]
03.02.2008, 20:45
Drony lepszych goliatów wykrywają niewidoczne osoby...
nieno ale głupota z tymi dronami heheheh drony wykrywajom zamaskowanych hahahahahahahaha zamaskowani som widoczni na mini mapce wystarczy podlecieć blisko i kliknąć to sie namierzy zamaskowanego i można szczelać zabiłem tak dwóch w tym jednego vegance :D

Rezo86
06.02.2008, 23:52
Zamiast naprawiać statki za urudium zbieraj kredyty i kupuj statki. A co do dronów to prawda. Drony na 6 lvl potrafią wykryć zamaskowanych graczy.

Flt_Sgt_zbyszek420
07.02.2008, 19:50
Zamiast naprawiać statki za urudium zbieraj kredyty i kupuj statki. A co do dronów to prawda. Drony na 6 lvl potrafią wykryć zamaskowanych graczy.

:P a jak ktos ma vegance??? To ma wydac 1 mln kredytow na nowego vegance z 50% szansy na powodzenie kupna? :D

de_Duch
08.02.2008, 08:58
Jeśli rozbudujesz vegana na maksa (440 lub więcej szybkości - 8 lub więcej silników i 60000 osłony - 5 osłon na dronach) i zachowasz ostrożność (tzn. nie wylatujesz na środek x-3 i x-4, ani nie brykasz po planszach wrogich ani bitewnych) to goliat musi być napraaaawdę wypasiony, by cię strącić. Chyba, że masz pecha i trafiasz na dwa...
Mówię o mapach do x-4.
Mnie strata U na veganie też boli, ale strąceń jakby mniej...

Rezo86
09.02.2008, 01:16
Więc miej zawsze 500U na koncie dla bezpieczeństwa. Jeśli nie masz to zbieraj z boxów w ostateczności.

Mordon1996
13.02.2008, 20:59
Na X-1 powinna byc strefa ochronna do vegavence (czy jakośtam) wącznie
Gdyby była strefa dało się by radę nazbierac 500U na naprawę a potem na dewolarium!!!
Wydaje mi się że dla wszystkich to będzie opłacalne,miałem big boya(system zwariował i dał mi 500 najlepszych kamyczków,dlaczgo?)wszedłem na stronę główną po amunicję
i pojawia się komunikat"nie masz hitpoints bla bla bla..."musiałem kupic phoeniksa i grac z wyzerownym kontem potem wyszedłem na swoje i sytułacja się powtarza.Jedyne wyjście to...
zrobic nowe konto chyba że wysyłasz SMS-y to wyślij ok.8 kup vegavence działka ,
U wymień na kredyty(ale żeden szanujący się człowiek nie będzie wyrzucał 99euro w błoto)
Więc ta osłona będzie dobra.
Kto mnie popiera???

de_Duch
14.02.2008, 09:07
Mnie się kiedyś tak zdarzyło, gdy użyłem opcji cofnij na przeglądarce. Na wszelki wypadek, gdy widzisz taki komunikat, daj odśwież, albo wyloguj i zaloguj ponownie, bo może jeszcze wyświetla się strona po poprzednim zestrzale.

Monisia284
14.02.2008, 14:33
Na X-1 powinna byc strefa ochronna do vegavence (czy jakośtam) wącznie
Gdyby była strefa dało się by radę nazbierac 500U na naprawę a potem na dewolarium!!!
Wydaje mi się że dla wszystkich to będzie opłacalne,miałem big boya(system zwariował i dał mi 500 najlepszych kamyczków,dlaczgo?)wszedłem na stronę główną po amunicję
i pojawia się komunikat"nie masz hitpoints bla bla bla..."musiałem kupic phoeniksa i grac z wyzerownym kontem potem wyszedłem na swoje i sytułacja się powtarza.Jedyne wyjście to...
zrobic nowe konto chyba że wysyłasz SMS-y to wyślij ok.8 kup vegavence działka ,
U wymień na kredyty(ale żeden szanujący się człowiek nie będzie wyrzucał 99euro w błoto)
Więc ta osłona będzie dobra.
Kto mnie popiera???

co do kamyczków to byl bonus za lagi

Mordon1996
14.02.2008, 19:11
przepraszam ale co to są LAGI????????:eek:

Monisia284
14.02.2008, 20:16
przepraszam ale co to są LAGI????????:eek:

lagi to błędy np jak ci sie cofa statek a chcesz leciec w druga strone albo sie gra tnie

Aelita70
21.02.2008, 16:22
Ja mam 5 poziom ale zacząłem 15.1.2008

Michau85
29.02.2008, 18:04
Dwa razy wleciałem na ten sam portal, była tam cała masa naszych statków.Po kilku sekundach zestrzelił mnie nasz, miał goliata.Aż w końcu musiałem zakładać nowe konto.Miałem myśliwca.