View Full Version : Aukcje
-OMEN-[P$O]\E/
30.01.2008, 16:01
Proponuję zwiększenie częstotliości aukcji. Może na początku, gdy było mniej graczy to się sprawdzało, ale obecnie są one za rzadko. Przez to ceny osiągają astronomiczne kwoty.
Według mnie aukcje powinny trwać nie więcej niż 30 minut.
Wprowadzić również możliwość odsprzedaży sprzętu i statków kupionych za Uridium, również za uridium, a nie za kredyty.
I wogóle zminić ten złodziejski system aukcji, gdzie ludzie tracą bezproduktywnie, ciężko uzbieraną kasę. Czasami odechciewa się przez to grać.
Spaikuss
30.01.2008, 19:07
A ja się nie zgadzam z przedmówcą - w momencie gdy dobre rzeczy sprowadzają się do "niewymienialnego" Uridium wtedy grający uczciwie mają coraz większą satysfakcję z gry. Wprowadzając wymienność zabijemy ducha uczciwej gry:eek::eek::eek:
-smierc-\E/
30.01.2008, 19:26
mogli by chociarz zrobic by pokazywalo cene bo jest cieszko nazbierac a czesto zostaje sie przlicytowanym nie wiedzac po ile chodzi dana rzecz
Czesionator[»†«]
30.01.2008, 20:31
no i to wlasnie chodzi zeby nie bylo widac? bo co to wtedy by byla za licytacja? a tak przyjamniej nawet najlepsi moga stracic kilkanascie mln...
-OMEN-[P$O]\E/
30.01.2008, 21:19
A ja się nie zgadzam z przedmówcą - w momencie gdy dobre rzeczy sprowadzają się do "niewymienialnego" Uridium wtedy grający uczciwie mają coraz większą satysfakcję z gry. Wprowadzając wymienność zabijemy ducha uczciwej gry:eek::eek::eek:
Ja nie mówie, że kredyty trzeba wyminiać na Uridium. Czytamy za zrozumieniem.
Chodzi o to, że kupujesz za Uridium bajery, a możesz je odsprzeać tylko kredyty. Gdzie tu twoim zdaniem jest uczciwość ?
no i to wlasnie chodzi zeby nie bylo widac? bo co to wtedy by byla za licytacja? a tak przyjamniej nawet najlepsi moga stracic kilkanascie mln...
I to taka frajda, że ktoś straci kase ?
Wiesz kolego w jakiej cenie chodzą na aukcji już w tej chwili np. lasery?
Startują od 20 mln.
Ile czasu trzeba żeby zebrać taką kwote ? A stracić można w jednej chwili i nawet nic nie kupić.
Jeśli Wam sprawia frajde ciułanie kasy np. przez 3 tygodnie, a potem jej strata za friko w jednej chwili, to powodzenia - faktycznie straszna satysfakcja.
A mając słabszy statek, to już nie wiem na co można nazbierać.
-smierc-\E/
30.01.2008, 22:20
no frajda to nie jest
ale jeśli może ktoś napisać mniej więcej ceny chodzące za sprzed to bym prosił
ciężko jest wogule coś w ciemno kupić
za bota 3 dałem 500.000 gdzie koleś kopił za jedyne 20k
a nazbierać to nie wiem kiedy bo za mało jest płacone za alieny :D
a na licytacjach zawsze sa podawane ceny
nikt nie kupuje w ciemno można jedynie przebić ofertę lub z pasowac
CrashBandicoot[BAR]
31.01.2008, 09:53
Robota 3 za 500k??:eek::eek: Stary ja go kupiłem o 23-00 za 123 kredyty :) Tak samo turbo rakietowe, rano i w nocy chodzi za 12k Kr.
Co do kwoty, że nie widać to też jest wkurzające, ale się może okazać przydatne. Jak wieczorem wstawiłem na robota 3 ofertę 123 Kr(tak dla jaj) to jak znalazłem go rano w uzbrojeniu to myślałem że z krzesła spadnę.
O tym żeby aukcje były częściej to jestem trochę za. Na innych serwerach jest mało ludzi, mało licytuje, a tutaj na każdą licytacje rzucają się wszyscy, a najgorsze jest to, że przez rywalizację między najlepszymi powstały na aukcjach gigantyczne oferty.
Pewnie twórcy gry na to nie pójdą, ale proponuję wprowadzić możliwość wymiany między graczami jackpotów na uridium po z góry ustalonym kursie, np. 1:5.000
Co do aukcji, też jestem za tym żeby były albo częściej, albo żeby licytować po kilka sztuk najbardziej poszukiwanego wyposażenia w tej samej godzinie. Wprowadzić by trzeba wtedy limity, że jeden gracz może licytować tylko jedną sztukę danego sprzętu w danej godzinie.
Ziolo_Ustka[PL]\1/
31.01.2008, 12:17
Myślę że dobrym pomysłem było by właśnie jak wspomniano wyżej ustalić możliwość brania udziału tylko w jednej licytacji.
Nie raz sumy nawet za laser dochodzą do paru milinów :mad:
Szczególnie jeśli licytują osoby z klanów z wysokiej pozycji na liście TOP lub kiedy licytuje osoba z zagranicy która gra już od nie wiadomo kiedy... w takich wypadkach od razu sobie odpuszczam licytacje :( - ale najgorsze jest to ze takie osoby licytują czasem na paru aukcjach i za nic nie można przebić ich ofert...
-smierc-\E/
31.01.2008, 16:55
dzis rano dalem za sttek vengace 6.000.000 i przegralem
gdzie bylo zaledwie 500 osub
za zadko sa licytacje
i jestem za by byla licyacja czesciej i po pare sztuk sprzetu
to by wygrywalo kilku ludzi i karzdy by byl zadowolony
ewentualnie nieh zrobia licytacje pod wzgledem punktacji czy jakos tak
bo slabszy gracz ma szanse mizerne
ziomek53
01.02.2008, 15:34
moim zdaniem to sie rzyda na 100%.
Wilczur9797
02.02.2008, 20:42
Goliat 300zł ,Lasery 400zł ,najlepsze osłony 300zl,Dodatki 150zł. Widok rozwalonego Goliata wroga bezcenne,są rzeczy których kupić nie można za wszystkie inne zapłcisz kartą MasterCard...
...Lub smsami za Uridium
Andre[S1D]
02.02.2008, 21:28
A ja dałem za goliata 4.5 mln i WYGRAŁEM o 5 rano (fart nie??)
Wilczur9797
04.02.2008, 18:24
Tak samo mogleś wygrać za 2mln w każdą (prawie) godzine!
-smierc-\E/
05.02.2008, 11:13
a udalo sie za 2 mln kupic
Z tym jest bardzo różnie - ja wygrałem wendżensa za 1.000.000. wczoraj o północy. Kumpel licytował godzinę później i stracił 2.000.000.
Częstsze licytacje są potrzebne przy masowo kupowanym sprzęcie - laserach przede wszystkim.
ja licytowalem vegenca i dalem 7,5 mln i nic. Powinni cos z tym zrobic.Odechcialo mi sie grac ale dzieki klanowi ktory mi dal troche kasy utrzymalem sie na duchu.
Andre[S1D]
11.02.2008, 11:24
Hm a ja sie zastatnawiam dlaczego to coś (bo trudno to nazwać licytacjom) jest nazywane właśnie tak. Jeśli ktoś niewie jak wygląda prawdziwa ałkcja to niech sie dowie ,proponuje żeby albo nazwa została zmieniona albo żeczywiście była to aukcja z prawdziwego zdarzeenia (konieczność wpłaty wadium można sobie darować )
Wiesz, ja uważam, że to, iż przepada wpłacona suma to akurat dobrze, choć sam się czasem na to wkurzam. Gdyby nie przepadała, ceny urosłyby do naprawdę gigantycznych.
Jedynym rozwiązaniem problemu byłyby częstsze licytacje, albo powstanie polskiej mapy.
FiresPhenix
11.02.2008, 18:03
zgodze sie z tym iz powinno być napisane ile wynosi największa oferta bo ja zaoferowałem w laser 500 tys. i nic :(
Monisia284
11.02.2008, 20:59
zgodze sie z tym iz powinno być napisane ile wynosi największa oferta bo ja zaoferowałem w laser 500 tys. i nic :(
za LF2 i LF3 nie uda ci sie 500tys to za bota naprawiajacego 2 płacą więcej LF2 idzie po 3mln minimum a LF3 po 10mln tez minimum ale za taka kase to mozna vega albo goliata kupic
-smierc-\E/
12.02.2008, 06:32
kupilem laser za 500 to hyba szczsliwy traf byl ale bylo malo osob
.Puchatek.Evolution.
12.02.2008, 06:51
ja ze swoim przedmowca sie nie zgodze choc go lubie :) w aukcja wlasnie o to chodzi zeby walic w ciemno to ze goliaty ktore szybciej i latwiej zarabiaj kase to jest zasluga samych siebie wiekszosc goliatow jest kupionych za uridium a nie na aukcji takze nie rozumiem tego wzburzenia
jak jeden z powyzszych przedmowcow napisla zeby wymienic euro jackpoint na uri to dobry pomysl ale nie przesadzajmy znow ze proporcje takie jak 1:5.000 to dobra sprawa poniewaz wiekszosc by miala za latwo mozna by ewentualnie zrobic proporcje
1:1.000 i mysle ze juz jestemy zadowoleni,
nastepna sprawa z czasem aukcji tak zgodze sie ze powinny byc przynajmniej co 30 minut aby kazdy mial szanse na ulepszenie i ulatwienie swojej gry
Eppers-m
12.02.2008, 08:52
Z jednej strony to fakt, licytacja w ciemno daje adrenaline , ale jak i tak juz są takie przebicia cenowe to czemu nie można wyświetlić najwyższej oferty? Przepuściłem, jak dla mnie grubą gotówkę, którą mogłem spozytkowac na coś innego. Także popieram akcje NAJWYŻSZA OFERTA WYŚWIETLANA NA "AUKCJACH" (w koncu to aukcja a nie totolotek - na chybil trafil).
Co do robota II to kupiłem go dziś za 10 000 k :P
unanetna
13.02.2008, 12:22
ja ostatnio o 7:00 zalicytowalem dronke iris za 35mil i co... mialem duzo kredytow a zostalo mi nic i dronki nie wygralem :(
Monisia284
14.02.2008, 14:36
ja ostatnio o 7:00 zalicytowalem dronke iris za 35mil i co... mialem duzo kredytow a zostalo mi nic i dronki nie wygralem :(
drony iris są od 60mln jak mniej dasz to nie ma szans
Wiesz, możesz się mylić Monisia. Właśnie znalazłem go na liście zwycięzców dzisiejszych aukcji. Jeśli dał tyle samo, to za tyle wygrał.
Monisia284
15.02.2008, 15:23
[quote=deduch;5922]Wiesz, możesz się mylić Monisia. Właśnie znalazłem go na liście zwycięzców dzisiejszych aukcji. Jeśli dał tyle samo, to za tyle wygrał.[/
minl farta
Ale na tym właśnie to wszystko przecież polega :)
kamil8441
15.02.2008, 18:50
powinna być wyświetlana najwyższa cena na aukcji!!!!!!!!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.