PDA

View Full Version : Nowa punktacja PRZECZYTAJCIE

Andre[S1D]
02.02.2008, 21:22
Witam wpadłem na bardzo fajny pomysł oto on ja wiadomo PD (punkty doświadczenia) zdobywamy zeszczeliwując statki albo wrogiej firmy albo alienów . Ja bym sie chciał skupić na statkach wrogiej firmy czyli punktacja wygląda mniej wiencej tak (niewiem dokładnie jak to jest) zeszczelenie goliata 52tyś p. zeszczelenie vegance 25 tyś chyba . Nieważne czy latamy wypasionym goliatem czy phenixem i tu jet problem punktacja powinna wyglądać tak gdy zeszczelimy statek takiej samej klasy jak my latamy to dostajemy powiedzmy 50 tyś. p. gdy zeszczelimy statek o1 klase wyższom niż my latamy to dostajemy 100tyś. itd. a gdy zeszczelimy statek o 1 klase niższom niż my latamy to dośtajemy 10 tyś gdy zeszczelimy o2 klasy niższom dostajemy 0 p. a gdy zeszczelimy statek o 3 klasy słabszy to dostajemy -10tyś p.
Efekt by był taki że na mapach x-2 x-3 x-4 nareszcie widzielibyśmy np. dwa phenixy z obcej firmy które sie goniom po mapie a z boku goliaty które będom sie tylko przyglądać i tak inne statki nostromo itd. NARESZCIE SKOńCZYłABYSIE NIEPODZIELNA WłADZA W SEKTORACH KTóROM SPRAWUJOM OBECNIE GOLIATHY byłoby wiencej urozmaicenia fajniej by sie grało wszystkim a nie tylko właścicielom goliatów i vegance
POZDRAWIAM. Koniec z tym że desperat w wypasinym goliacie rozwala wszystko co sie rusza:p Pozdro

Eparcha
03.02.2008, 23:19
Chłopie, odstaw grę i kup sobie słownik...

Milord25
05.02.2008, 10:50
A gdyby np te phoenixsy zaczęły atakować jednego goliatha to w swojej obronie ma tracić doświadczenie??

Andre[S1D]
05.02.2008, 13:06
A gdyby np te phoenixsy zaczęły atakować jednego goliatha to w swojej obronie ma tracić doświadczenie??
heh bez jaj żeby goliata rozwaliły phenixy to mósiało by być ich hyba z 50:D a pozatym ten goliat mósiał by być bardzo słaby bo przeciętny śmiga z prędkościom 400 a phenix na max. z promerium poleci 362;) (przy założeniu że niema dronów)
Ja dałem tylko pomysł który napewno czeba dopracować . A gdyby obce phenixy tak sobie byle gdzie latały to napewno yamoto i inne statki tak namiętnie nie goniłyby za strunerami tylko by goniły statki z obcych firm (nonie?) Pozdro wszyscy dyslektycy jestem jednym z was

AzeR_PL[-FF]
05.02.2008, 14:07
omfg ... nie musisz pozdrawiać dyslektyków tylko powinieneś coś zrobić aby Twoje wypowiedzi stały się czytelniejsze, czy wielkim problemem jest skorzystanie z opcji poprawiania błędów (w niektórych przeglądarkach jest taka możliwość), lub też jeżeli takowej nie posiadasz, wrzucić tekst do jakiegoś edytora tekstu w celu wychwycenia ewentualnych błędów ?

Andre[S1D]
07.02.2008, 14:09
ok dzięki za uwage ale czy mógłbym prosić o komentarze mojego pomysłu a nie mojej pisowni

CHRUSEK
03.03.2008, 10:46
I Nowe Straunery Phoenixy Specjalnie Dla Goliatuw I Inych

Negative!
18.03.2008, 01:10
no pomysl niezly ale nie ma szans...
bo sa takie osoby ktore rozwalaly by wszystkie wrogie statki nawet i swoje bo jak sobie kupuja wypas goliata i graja nie dluej niz miesiac to mysliz ze im PD albo ranga robia?

.\raz/SHΛTUS.TL\1/
21.03.2008, 16:20
Około 100kPD dostajemy za Goliata wroga zestrzelonego na naszym x-1.
Około 75kPD dostajemy za Goliata wroga zestrzelonego na mapach bitewnych (4-x).
Normalnie dostajemy za Goliata ok. 50kPD.

Jeśli latając Vengeance, które nie jest dużo gorsze od Goliata dostawalibyśmy za statek o klasę wyższy normalnie 100kPD, to za czyszczenie x1 mielibyśmy po 200kPD za rybkę (W trakcie polowania w kilkadziesiąt jednostek Goliaty wyglądają jak ławica brązowych ryb.).

Wniosek jest taki że wszyscy inteligentni ludzie lataliby Vengeance.

IMHO, PD za statki powinno wzrosnąć podwójnie.

Zostaje jeszcze sprawa stad fenixów, które rzucały by się na każde spotkane Nostromo :eek:

No i... nie dało by się wykonywać misji typu Wojny Firm, ponieważ Big Boye latają tak blisko portali że potrzeba minimum 15k dmg żeby takiego rozwalić, a i tak nie mamy pewności czy nie zwieje.

Edit:

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy. - Szpiedzy.
Jeśli za zniszczenie fenixa wroga latającego po bitewnych i przekazującego wrogowi informacje o nadchodzącej inwazji dostawałbym minus punkty to jak mógłbym w ogóle coś upolować?