Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. Przejdź do gry
Wstecz   Darkorbit > Archiwum > Archiwum 2010 > Pomoc dla początkujących / Pytania ogólne
Pomoc Lista użytkowników Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Wątek zamknięty
 
Opcje wątków Widok
Stary 01.11.2010, 09:54   #1
Krzysztof20031997
Analityk forum
 
Zarejestrowany od: 14.10.2009
Posty: 649
Domyślnie Wrota alfa

Witam!
Przed chwilą przechodziłem sibelony we wrotach alfa i chciałem włączyć hyper cam'a 2 aby nagrać z nich filmik na pamiątkę.
Ok wybieram ramkę, wszystko ładnie, pięknie, ale gdy puściłem nagrywanie zaczął się lag niemiłosierny, siby do mnie doleciały, biły po 50k, a nie mogłem nic zrobić...
Gdy po stracie życia udało mi się wyłączyć hyper cam'a wyskoczył komunikat, że zbyt wiele ramek.
To był lag gry, czy zalagowało mi przez ten program do filmu?
Bo nie wiem czy spodziewać się zwrotu życia, czy nie.

EDIT:
ALE ŻALLL!!!
Byłem pół mapy od sibów, a te mnie biją po 50k, dziś przecież dużo ludzi nie jest, więc nie wiem co się stało...
Proszę o oddanie życia.
Jeśli nie przejdę tej alfy przez lagi gdy jest "zaledwie" 3250 osób, to chyba przerzucę się na mniej denerwującą grę, bo tu ładuje człowiek po 5 dych na miesiąc w konto i co z tego ma? 2 życia w ciągu 10 min do tyłu...

Last edited by Krzysztof20031997 : 01.11.2010 at 10:11.
Krzysztof20031997 jest offline  
Stary 01.11.2010, 14:48   #2
MOD_Awalion
Zablokowany
 
Awatar użytkownika MOD_Awalion
 
Zarejestrowany od: 05.08.2010
Posty: 1 099
Domyślnie

Także używam Hyper cama i miałem podobne sytuacje np. na wylotach. Jeżeli chodzi o laga. To wydaje mi się, że była to wina komputera uruchomiając program, procesor był bardziej obciążony - zwłaszcza że w HC wyskoczył po wszystkim błąd. Podobnie przy uruchamianiu TSa gg czy odpalaniu czegokolwiek podczas robienia wrót, czy dużych wylotów. Każdy % procesora jest na wagę złota. W momencie gdy "wiesza się komputer" siby mogły do Ciebie dolecieć, ale ty tego fizycznie nie widziałeś.

Możliwe jest także, że w grze wystąpił jakiś błąd, który był spotęgowany przez chwilową wolniejszą prace komputera. Odczekaj 24h i sprawdź czy skrypt odda Tobie życie, ewentualnie po tym czasie napisz do supportu

Pozdrawiam
MOD_Awalion
MOD_Awalion jest offline  
Stary 02.11.2010, 13:53   #3
Ŗĕŷ_мŷšŦëŗĭõ_619
Początkujący forumowicz
 
Zarejestrowany od: 25.04.2010
Posty: 4
Domyślnie

co dostaje sie za ukończenie wrut alfa ?
Ŗĕŷ_мŷšŦëŗĭõ_619 jest offline  
Stary 02.11.2010, 14:05   #4
BA_Cross
Zablokowany
 
Awatar użytkownika BA_Cross
 
Zarejestrowany od: 05.07.2009
Location: Grzesiek alias °•»cґøѕѕ«•°_†_PL_†_
Posty: 1 191
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika MOD_Awalion Pokaż post
Odczekaj 24h i sprawdź czy skrypt odda Tobie życie, ewentualnie po tym czasie napisz do supportu

Pozdrawiam
MOD_Awalion
Skrypt sam zwraca wrota głównie wtedy kiedy jest restart serwera, albo jakiś poważniejszy problem.
Cytat:
Cytat użytkownika Ŗĕŷ_мŷšŦëŗĭõ_619 Pokaż post
co dostaje sie za ukończenie wrut alfa ?
Wrota Alfa:
2 kupony naprawcze
20 000 Uridium

20 000 "ammo x4"

100 000 poważania
4 000 000 PD

Zapraszam TUTAJ
BA_Cross jest offline  
Stary 02.11.2010, 14:54   #5
Krzysztof20031997
Analityk forum
 
Zarejestrowany od: 14.10.2009
Posty: 649
Domyślnie

Ehhh;/ Minęły 24h i nic
Po alfie chyba;/
Bo za 1 razą przez ten "eksperyment" z hyper camem padłem.
Później z kolei tylko przez lagi, ponieważ byłem najpierw pół mapy od sibów i mnie biły...
W kolejnej fali zaś byłem pół mapy od sibelonitów i także mnie biły...
Miałem tylko włączoną przeglądarkę i GG(no chyba, że ipla się sama włączyła, lecz w każdym razie FF nic nie ściągał, było tylko darkorbit i może forum).
Prosiłbym o zwrot alfy, ponieważ długo ją składałem i nie chciałbym, aby moja praca poszła na marne.
Chciałbym ją choćby z 1 życiem, ponieważ tyle powinno mi wystarczyć, mogłaby być nawet "zresetowana"(żebym ją przechodził od straunerów) ale żeby była.
Pozdrawiam
Krzysztof20031997 jest offline  
Stary 02.11.2010, 15:23   #6
BA_Cross
Zablokowany
 
Awatar użytkownika BA_Cross
 
Zarejestrowany od: 05.07.2009
Location: Grzesiek alias °•»cґøѕѕ«•°_†_PL_†_
Posty: 1 191
Domyślnie

Krzysztof20031997 napisałeś do supportu ticketa?
BA_Cross jest offline  
Stary 02.11.2010, 15:44   #7
_Miking_
Raczkujący forumowicz
 
Awatar użytkownika _Miking_
 
Zarejestrowany od: 20.07.2010
Location: Statek:Vega
Posty: 51
Beitrag ...

tylko support ci odda alfe napisz do niemieckiego supportu o tym i ci oddadzą alfe

Pozdrawiam:_Miking_1
__________________
ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy nie poprosi Cię o HASŁO do Twojego konta. Nie daj się oszukać!
_Miking_ jest offline  
Stary 02.11.2010, 15:48   #8
Krzysztof20031997
Analityk forum
 
Zarejestrowany od: 14.10.2009
Posty: 649
Domyślnie

Nie napisałem, bo nie byłem pewien, czy napisać.
Czyli mam napisać?
Krzysztof20031997 jest offline  
Stary 02.11.2010, 15:50   #9
matis2541
Raczkujący forumowicz
 
Zarejestrowany od: 14.11.2009
Posty: 32
Domyślnie

Tak to jest jak się gra na "średniowiecznych" komputerach jedyną metodą na nagranie filmiku przy twoim komputerze to ctrl+alt+delete i wyłączyć wszystko to co jest możliwe i nie zakłóci pracy systemu i wtedy próbować.

Cytat:
Cytat użytkownika Ŗĕŷ_мŷšŦëŗĭõ_619 Pokaż post
co dostaje sie za ukończenie wrut alfa ?
Książkę do ortografii.
__________________
Nick:†GRΞJFRUTOWΨ†
LVL:16
Statek: Goliath FE Serwer:PL2 Firma:VRU
Range:Szeregowy pułkownik

Last edited by matis2541 : 02.11.2010 at 15:52.
matis2541 jest offline  
Stary 02.11.2010, 15:54   #10
Mysterio1809
Zaawansowany forumowicz
 
Awatar użytkownika Mysterio1809
 
Zarejestrowany od: 23.08.2009
Posty: 176
Domyślnie

Proponuje napisać do supka.

I coś od siebie :
Przy robieniu wrót nie otwieraj żadnych programów ani nawet lepiej nie wchodzić w inne zakładki (hangar, misje itp.) bo Ci się zamuli i ded. Mi się net 2 razy rozłączyłi życie dokupić musiałem.
Mysterio1809 jest offline  
Wątek zamknięty


Opcje wątków
Widok

Reguły forum
Nie Możesz rozpoczynać nowe wątki.
Nie Możesz odpowiadać na posty.
Nie Możesz dodawać załączniki.
Nie Możesz edytować swoje posty.

Kod vB jest Wł..
EmotikonkiWł..
[IMG] Kod jest Wł..
Kod HTML to Wył.


Wszystkie czasy podane są w GMT +1. Teraz jest 02:51.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8 (German)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.