Wstecz   Seafight > Kącik użytkownika > Kącik mówców
Pomoc Lista użytkowników Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Odpowiedź

Opcje wątków Widok
Stary 04.11.2009, 09:32   #1
*ARMAROS*
Stały gracz

Awatar użytkownika *ARMAROS*

Zarejestrowany od: 11.08.2008
Domyślnie wklejki z dziennika na forum

co prawda nie spotkałem się jeszcze z takimi tematami do ostatnich dni, ale czy wklejki z dziennika tak zaśmiecają forum żeby je usuwać i banować graczy?

rozumiem czat - tam i bez wklejek ciężko z kimś porozmawiać, ale forum ? kącik mówców? hmm - nie wiem czy to jest dobra decyzja

może by tak dać regulamin nie czego nie wolno, a 10 tematów na które można pisać, albo dać prawo rozpoczynania tematów tylko przez moderatora

a może jeszcze łatwiej otworzyć dział w którym każdy kto tego chce będzie mógł się pochwalić swoimi zatopieniami?

Szanowna Wasza Ekipo - pomyślcie nad tym

forum jest dla graczy, a często inwigilacja tematów nie jest potrzebna. Jest wielu MODów i mam takie wrażenie, że forum stało się miejscem ogłoszeń, bo reszta tematów któremuś z was nie pasuje

nie chcę was krytykować, a jedynie zaproponować przemyślenie kilku kwestii

kontakt gg - 9653789
Stary 04.11.2009, 16:56   #2
Fabol™
Boardadmin

Awatar użytkownika Fabol™

Zarejestrowany od: 23.07.2009
Domyślnie

To może ja się wypowiem, gdyż ostatnio zamknąłem jeden taki temat.

Nie wiem czy pamiętasz te czasy, gdy na czacie można było wklejać takie właśnie informacje. Do pewnego momentu wszystko było dobrze i fajnie, ale wtedy istniał tylko serwer globalny (mam tutaj na myśli polskojęzyczny czat). Gdy ktoś z nas zatopił jakiegoś gracza np. z Niemiec, Anglii lub innego kraju, te wklejki nikomu nie przeszkadzały. Natomiast gdy zaczęły się wojny między polskimi bractwami, wówczas takie wklejki były niczym innym jak źródłem prowokacji i kłótni na czacie.

Odnośnie forum, takie wklejki działają identycznie, poniżej cytuje jeden z postów z tematu który zamknąłem:

Cytat:
Cytat użytkownika ##ORP_STARACHOWICE## Pokaż post
no ale ty kozak jestes suuuperrrr no normalnie nikt cie nie pokona ^^ zatopic z full hp kolesia co byl na strzała to kazdy potrafi ;/
Prawda jest taka, że część z nas traktuję tą grę bardzo poważnie i tak jak w życiu, pogodzenie się z "porażkami" przychodzi nam ciężko. Zakaz wklejania takich informacji w moim rozumieniu chroni część graczy przed banami tak na czacie jak i na forum. Poza tym nie wszyscy chcą czytać jak dwóch graczy wymienia między sobą wklejki z dziennika, a trzeci, czwarty czy też piąty dopisuje do tematu jaki ten czy tamten jest słaby i tylko nakręca niepotrzebnie niezbyt wesołą atmosferę.

Pozdrawiam

ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc
do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy Seafight nie poprosi Cię o LOGIN
i HASŁO do Twojego konta. Nie daj się oszukać!

Last edited by Fabol™ : 04.11.2009 at 17:00.
Fabol™ jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 05.11.2009, 00:49   #3
*ARMAROS*
Stały gracz

Domyślnie

Zgadzam się, ja nawiązuję właśnie do tego zamkniętego tematu , ponieważ też chciałem tam małą serię dorzucić i to w z tymi samymi zatopionymi nickami

Jasne , gracze mogą komentować to na różne tematy , ale odrobina emocji chociażw jednym temacie to chyba nie zaszkodzi?

Kłócił się nie będę w każdym razie, ale forum w tym momencie stało się miejscem ogłoszeń gdzie ludziska wchodzą wtedy kiedy ktoś na tsa jakiś link podrzuci a nie z ciekawości - co tam dzisiaj napisali

kontakt gg - 9653789
Stary 05.11.2009, 06:34   #4
Fabol™
Boardadmin

Awatar użytkownika Fabol™

Zarejestrowany od: 23.07.2009
Domyślnie

Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Do tej pory nikt nie próbował wklejać takich informacji, a gdy to zrobił i dostał bana, nagle forum straciło część swojej wartości?

Chyba troszkę przesadzasz.

Pozdrawiam

ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc
do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy Seafight nie poprosi Cię o LOGIN
i HASŁO do Twojego konta. Nie daj się oszukać!
Fabol™ jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 05.11.2009, 17:07   #5
*ARMAROS*
Stały gracz

Domyślnie

tak jak napisałem gdzieś tam wcześniej - kłócił się nie będę , ale powalczyć zawsze jest fajnie

ciekawe czy przekleństwa pirackie są również zakazane? bo mi się czasem ciśnie na wargę jedno czy dwa gra piracka to i atmosferę trzeba zrobić....

kontakt gg - 9653789

Opcje wątków
Widok

Reguły forum