Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. Przejdź do gry
Wstecz   Seafight > Archiwum > Archiwum 2013 > Pomoc dla początkujących / Pytania ogólne
Pomoc Lista użytkowników Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Wątek zamknięty
 
Opcje wątków Widok
Stary 13.03.2013, 17:02   #1
DOŻARTY^PL^
Żółtodziób
 
Zarejestrowany od: 02.11.2011
Posty: 27
Domyślnie Nagrody końcowe za pergaminy

Witam piratki i niepiratki . Sprawa wygląda tak: w niedziele skończyłem pergaminy : panna,koziorożec,strzelec ,rak i bonusową mape wagi . Oprócz raka dostałem za wszystkie wzmocniony kadłub . HP mojego statku wynosiła w sumie 353 600 (pokłady częściowo dopiero wzmocnione). Dzisiaj skończyłem kolejny pergamin raka i otrzymałem nagrode końcową : wzmocniony kadłub. Problem jest taki : nie dopisało mi do podstawy 75 000 hp.Przelogowywałem się , ale bez skutku. W końcu napisałem do supportu angielskiego ( bo na takim serwerze teraz gram)aby sprawdzono : dlaczego nie dopisało mi tej nagrody? Odpisali mi , że nagroda została dopisana i jest wszystko w porządku . Napisali mi , że nagroda w postaci wzmocnionego kadłuba w ilości 75 000 hp przedłuża mi się do konkretnego terminu. Za pergamin raka i wagi wzmocnienie kadłuba jest takie samo(75 000 HP) i na taki sam czas ( 15 dni). Moje pytanie brzmi : to jak to jest - z racji tego , że nagrody w postaci wzmocnionych kadłubów za pergaminy :raka , wagi i lwa są takie same nie sumuje ich , tylko wydłuża ich czas działania? Pytam Was , bo to troche bez sensu. Z angielskim supportem pisze , ale to i tak głową w mur, więc szukam tutaj odpowiedzi , bo z tego co wiem to niema nigdzie opisanej takiej sytuacji , a jeśli jest , to prosze o linka.
DOŻARTY^PL^ jest offline  
Stary 13.03.2013, 17:24   #2
Adik891
Żółtodziób
 
Zarejestrowany od: 08.12.2012
Posty: 12
Domyślnie

Support jak zawsze ma racje;p nie dostaniesz znowu dodatkowego PZ tylko wydluzy CI sie czas działania
Adik891 jest offline  
Stary 13.03.2013, 17:50   #3
Wracam_piechotą
Komisarz forum
 
Awatar użytkownika Wracam_piechotą
 
Zarejestrowany od: 17.06.2008
Posty: 694
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika DOŻARTY^PL^ Pokaż post
Moje pytanie brzmi : to jak to jest - z racji tego , że nagrody w postaci wzmocnionych kadłubów za pergaminy :raka , wagi i lwa są takie same nie sumuje ich , tylko wydłuża ich czas działania?
Nagroda w postaci wzmocnionego kadłuba (75.000 PŻ) za mapy: Raka, Lwa, Wodnika, Wagi, czy Byka nie sumuje się w postaci PŻ, tylko okresu ich trwania. Wniosek, przedłuży tylko dni trwania a nie doda Punktów Życia.
__________________

Wracam_piechotą jest offline  
Stary 13.03.2013, 18:27   #4
BA_Tefnut
Boardadmin
 
Awatar użytkownika BA_Tefnut
 
Zarejestrowany od: 02.02.2011
Posty: 12 002
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika DOŻARTY^PL^ Pokaż post
Moje pytanie brzmi : to jak to jest - z racji tego , że nagrody w postaci wzmocnionych kadłubów za pergaminy :raka , wagi i lwa są takie same nie sumuje ich , tylko wydłuża ich czas działania?
Niestety, tak to działa. Nagroda taka sama więc sumuje się czas działania a nie ilość HP. Podobna sytuacja jest w przypadku HP z Tajemniczych skrzyń - bonus wzmocnionego HP na 4 dni sumuje się czasowo z kadłubem pergaminu koziorożca a wzmocniony kadłub na 5 dni sumuje się czasowo ze wzmocnionym kadłubem z pergaminu strzelca.

FAQ: Maksymalny Kadłub Statku

Jeszcze jakieś pytania w tym temacie?
__________________
ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy Seafight nie poprosi Cię o LOGIN i HASŁO do Twojego konta.
Nie daj się oszukać!
BA_Tefnut jest offline  
Stary 13.03.2013, 18:57   #5
DOŻARTY^PL^
Żółtodziób
 
Zarejestrowany od: 02.11.2011
Posty: 27
Domyślnie

hmmm...szkoda
DOŻARTY^PL^ jest offline  
Stary 13.03.2013, 19:12   #6
MOD_Niedzwiad
Moderator forum
 
Awatar użytkownika MOD_Niedzwiad
 
Zarejestrowany od: 17.12.2012
Posty: 979
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika DOŻARTY^PL^ Pokaż post
hmmm...szkoda
Wszystko wyjaśnione , można zamknąć?
__________________



ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy Seafight nie poprosi Cię o LOGIN i HASŁO do Twojego konta.
Nie daj się oszukać!
MOD_Niedzwiad jest offline  
Stary 13.03.2013, 19:12   #7
-Szefo-1
Znawca forum
 
Awatar użytkownika -Szefo-1
 
Zarejestrowany od: 08.05.2011
Posty: 338
Domyślnie

napisz do polskiego supportu
__________________
Widzisz mój podpis? To pewnie błąd, powinienem dostać już bana.
Widzisz mojego posta? To pewnie błąd, powinien zostać ocenzurowany
-Szefo-1 jest offline  
Stary 13.03.2013, 19:52   #8
BA_Tefnut
Boardadmin
 
Awatar użytkownika BA_Tefnut
 
Zarejestrowany od: 02.02.2011
Posty: 12 002
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika DOŻARTY^PL^ Pokaż post
hmmm...szkoda
Przyjmuję że więcej pytań nie masz.

-Szefo-1, pisanie do supportu nie zmieni sposobu naliczania nagród za pergaminy więc rada trochę chybiona.

Zamykam.
__________________
ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc do pomocy technicznej za pomocą formularza.
NIKT z ekipy Seafight nie poprosi Cię o LOGIN i HASŁO do Twojego konta.
Nie daj się oszukać!
BA_Tefnut jest offline  
Wątek zamknięty


Opcje wątków
Widok

Reguły forum
Nie Możesz rozpoczynać nowe wątki.
Nie Możesz odpowiadać na posty.
Nie Możesz dodawać załączniki.
Nie Możesz edytować swoje posty.

Kod vB jest Wł..
EmotikonkiWł..
[IMG] Kod jest Wł..
Kod HTML to Wył.


Wszystkie czasy podane są w GMT +1. Teraz jest 10:08.

Powered by vBulletin® Version 3.6.8 (German)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.