Bylo juz kilka pomyslow na rozruszanie SI, od polaczenia uni po zasilanie farm surka z wlasnej kieszenii...
a moze postawimy tu kilka pomyslow, ktore byly by dosc proste do zrealizowania i przy okazji efektywne
a moze tak pakiet startowy dla graczy np od 5 pkt do 150 tys pkt? od TEAMU na rozwoj
kazdy potwierdzony grajacy, ktory ma przyrosty i nie siedzi na urlopie moglby wpisac sie na liste i dostac od TEAMU sure na rozwoj, powiedzmy raz na 14 dni, max 7 razy
nie chce podawac przykladow ilosciowych surki, ale dla poczatkujacego 4 pelne transy sury to skok olbrzymi
Pomysł uważam za świetny, ale poszedłbym trochę dalej. Proponuję każdemu z graczy niezależnie od ilości punktów (aby nie było wrzasku i lamentu) dostarczyć w trzech etapach po 100kk, 200kk, 300kk surki (proporcje ilościowe tak jak w kalkulatorze handlu) razem z transkami, żeby mieli możliwość puszczenia FS z surką. Każdemu z graczy załączyć urlop systemowy. Za kilka tygodni wszyscy gracze będą w zasięgu tych z TOP100 i dopiero zacznie się zabawa. Innej możliwości rozruszania SI nie widzę. Czynność powtarzać aż do zapełnienia każdego z Universum chociaż w połowie.
Jednego się zdążyłem nauczyć - farma pozostanie farmą.
I nie ważne ile taki gracz dostanie surki, dostanie pkt itd itp., to i tak nie będzie w stanie tego wykorzystać.
Miałbym może nawet i pomysł jednak jaki tu sens pisać skoro pewnie było by to niewykonalne.
W wielkim skrócie.
Obecność na każdym Uni w każdej gali botów.
Czym taki bot by się charakteryzował?
Żywotność do 12 h, by pojawiał się w wielu miejscach i nikt się nie kolonizował obok.
Status nieaktywny, tak by był dostępny dla każdego bez wzgl. na strefę.
Losowy przyrost surowców na planecie - nie jak w przypadku wydobycia a np. o 16:00 kilka kk surowców, o 18:00 kilkaset kk surowców, by o 20:00 nie było ich w ogóle.
Dodatkowo 3 floty dla złomiarzy: flota za 100k 200k 300k.
One podobnie jak surowce latają na fsie i stacjonują nie dłużej niż 45 min.
Oczywiście fsy też losowo (różne prędkości, odległości).
Po 12h żółtek znika, by pojawić się w innej części uniwersum.