Wstecz   The Pimps > Kącik użytkownika > Kącik mówców
Pomoc Lista użytkowników Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Odpowiedź

Opcje wątków Widok
Stary 17.10.2009, 21:30   #1
SOLARR
Stały gracz

Awatar użytkownika SOLARR

Zarejestrowany od: 07.08.2009
Domyślnie Jak Przyspieszyć Internet Nawet o 20%

A Wiec Tak :
Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc. Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przypuszczalności na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.

Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiła że Internet śmiga im teraz prawi dwa razy szybciej inni że mała różnica dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało. No i muszę jeszcze napisać że to dział tylko na Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W home edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.

A na koniec dam jeszcze wytłumaczenie samego windowsa:

Określa procent przepustowości połaczenia, jaki system może zarezerwować. Ta wartość ogranicza skumulowaną rezerwację przepustowości dla wszystkich programów uruchomionych w systemie.

Domyślnie Harmonogram pakietów ogranicza system do 20 procent przepustowości połączenia, ale tego ustawienia można użyć w celu zastąpienia wartości domyślnej.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, można użyć pola rLimit przepustowościr1;, aby dostosować wielkość przepustowości, jaką system może zarezerwować.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system używa wartości domyślnej, 20 procent przepustowości połączenia.

Powinno być pomocne dla graczy the pimps nie wiem jak u was ale u mnie działa szybciej
Stary 25.10.2009, 22:52   #2
ziom683
Znawca forów

Awatar użytkownika ziom683

Zarejestrowany od: 25.02.2009
Domyślnie

jakos u mnie nie ma tego "gpedit.msc"
ziom683 jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 26.10.2009, 12:40   #3
saskisaski
Żółtodziób

Zarejestrowany od: 23.07.2009
Reden

moze kolega by dodał ze niema przystawki administracyjnej w niektórych systemach np w vista home premiu i basic niema w ultimate jest
saskisaski jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 26.10.2009, 14:26   #4
ziom683
Znawca forów

Awatar użytkownika ziom683

Zarejestrowany od: 25.02.2009
Domyślnie

no to ja mam viste i u mnie d...a
ziom683 jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 26.10.2009, 15:10   #5
SOLARR
Stały gracz

Domyślnie

coś się wymyśli panowie ręczę głową
Stary 26.10.2009, 17:41   #6
BA_-palik10-
Boardadmin

Awatar użytkownika BA_-palik10-

Zarejestrowany od: 30.07.2008
Domyślnie

TYlko uważaj żebyś jej nie stracił.
BA_-palik10- jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 27.10.2009, 16:10   #7
:rey/jth:
Mistrz forum

Zarejestrowany od: 16.07.2009
Domyślnie

No ja też mam Viste i nie mam ale wiem że na XP działo bo przyspieszałem sobie ale już nie pamiętam czy w Taki sam sposób
:rey/jth: jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 03.11.2009, 20:44   #8
Piotrek6280
Młody formumowicz

Awatar użytkownika Piotrek6280

Zarejestrowany od: 30.01.2009
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika SOLARR Pokaż post
A Wiec Tak :
Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc. Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przypuszczalności na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.

Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiła że Internet śmiga im teraz prawi dwa razy szybciej inni że mała różnica dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało. No i muszę jeszcze napisać że to dział tylko na Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W home edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.

A na koniec dam jeszcze wytłumaczenie samego windowsa:

Określa procent przepustowości połaczenia, jaki system może zarezerwować. Ta wartość ogranicza skumulowaną rezerwację przepustowości dla wszystkich programów uruchomionych w systemie.

Domyślnie Harmonogram pakietów ogranicza system do 20 procent przepustowości połączenia, ale tego ustawienia można użyć w celu zastąpienia wartości domyślnej.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, można użyć pola rLimit przepustowościr1;, aby dostosować wielkość przepustowości, jaką system może zarezerwować.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system używa wartości domyślnej, 20 procent przepustowości połączenia.

Powinno być pomocne dla graczy the pimps nie wiem jak u was ale u mnie działa szybciej
u mnie tego nie ma tez z jakiego powodu??
Piotrek6280 jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 04.11.2009, 17:37   #9
SOLARR
Stały gracz

Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika Piotrek6280 Pokaż post
u mnie tego nie ma tez z jakiego powodu??
jest to tylko dla Windows XP
Stary 04.11.2009, 17:50   #10
Piotrek6280
Młody formumowicz

Awatar użytkownika Piotrek6280

Zarejestrowany od: 30.01.2009
Domyślnie

mam xp home edition i nie mam tego
Piotrek6280 jest offline   Odpowiedz cytatem
Odpowiedź

Opcje wątków
Widok