Wstecz   The Pimps > Gra > Uaktualnienia i pomysły
Pomoc Lista użytkowników Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Odpowiedź

Opcje wątków Widok
Stary 02.11.2009, 19:40   #1
duży19
Początkujący forumowicz

Zarejestrowany od: 21.03.2009
Domyślnie Sejf klanu oraz Przełącznik dzielnic.

Witam, chciałbym zaprezentować Wam dwa bardzo ciekawe pomysły, które na pewno pomogą graczom a administracja na tym nie ucierpi.

1. Sejf klanu.

Ogólnie rzecz polega na zbieraniu pieniędzy na rzecz klanu. Każdy członek ekipy ma możliwość wpłat pieniędzy do sejfu klanowego. Lider ma opcje wypłaty na dla poszczególnego członka bądź dla wybranych członków dzielą daną sumę po równo. Aby dodać troszkę zabawy do tego projektu można zrobić poziomy sejfu np. na 1 poziomie (który kosztuje daną sumę) odsetki na rozliczenie równe są 2%. Im większy poziom tym więcej odsetek.

Plusy projektu:
+ pomoc pojechanym kolegom z klanu
+ zwiększenie poziomu gry
+ ciekawszy klimacik w klanie (składki itp.)

Minusy projektu
- multikonta (przelewanie z paru kont na jedno pieniędzy za pośrednictwem ów sejfu)

2. Przełącznik dzielnic

Nie jest to trudna rzecz do zrobienia, potrzeba tylko chęci. Przełącznik mógłby się znajdować przy polu do zmiany dzielnicy. Miało bo to wyglądać tak, że koło nazwy dzielnicy mamy 2 strzałki, którymi przełączamy dzielnice do przodu lub do tyłu. Zastosowanie takiego "bajeru" znajduje miejsce w wielu grach online

Plusy projektu:
+ wygodniejsze zarządzanie dzielnicami

Minusy projektu:
BRAK

Mam nadzieję , że administracja zaakceptuje te pomysły. Zachęcam do komentowania.
Pozdrawiam, plopot.
duży19 jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 02.11.2009, 19:50   #2
MOD_DonAntek
Moderator forum

Awatar użytkownika MOD_DonAntek

Zarejestrowany od: 05.02.2009
Send a message via Skype™ to MOD_DonAntek
Domyślnie

no co do pierwszego pomysłu to można to różnie traktować ponieważ co nie którzy gracze na niższych lvl dostawali by dotację od kolegów z wysokich poziomów i było by ich ciężko ruszyć.

A drugi pomysł według mnie świetny!!
Znacznie skróciło by to np: zamawianie cracku bądź pimpowanie....

ZAWSZE dokładnie opisz problem pisząc do pomocy technicznej.
NIKT z ekipy gry NIGDY nie poprosi Cię o LOGIN i HASŁO do Twojego konta. Nie daj się oszukać!
MOD_DonAntek jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 02.11.2009, 19:57   #3
dzondzon
Żółtodziób

Zarejestrowany od: 25.05.2009
Domyślnie

kto miałby zarządzać tym sejfem? jeżeli byłaby to jedna osoba to już widzę posty typu: nieuczciwy lider wyjął cały hajs z sejfu i spier... większe pieniądze, składki itd. śmierdzą wałkiem i tyle. chociaż pomysł nie kiepski to jakoś tego nie widzę. co do przełącznika dzielnic, to powinien już być od początku, mało tego powinna być możliwość przesyłania towaru między dzielnicami (nie mylić z przesyłaniem na inne konto) i możliwość kupowania towaru do wszystkich dzielnic na raz ( w csa tyle nie klikam co w pimpsach...), to samo z pimpowaniem mewek.
dzondzon jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 02.11.2009, 20:14   #4
duży19
Początkujący forumowicz

Zarejestrowany od: 21.03.2009
Domyślnie

Cytat:
Cytat użytkownika dzondzon Pokaż post
kto miałby zarządzać tym sejfem? jeżeli byłaby to jedna osoba to już widzę posty typu: nieuczciwy lider wyjął cały hajs z sejfu i spier... większe pieniądze, składki itd. śmierdzą wałkiem i tyle. chociaż pomysł nie kiepski to jakoś tego nie widzę. co do przełącznika dzielnic, to powinien już być od początku, mało tego powinna być możliwość przesyłania towaru między dzielnicami (nie mylić z przesyłaniem na inne konto) i możliwość kupowania towaru do wszystkich dzielnic na raz ( w csa tyle nie klikam co w pimpsach...), to samo z pimpowaniem mewek.
co do tego lidera, no wiesz, nie zawsze są tacy ludzie co wezmą pieniądze i uciekną. na dobrą sprawę teraz mógłby Cie lider jakiegoś klanu sprzedać, wywalić Cię z klanu wtedy kiedy Ty pracujesz albo jesteś w szkole a Francuzi czy inne skurwy***y Cię pojadą

Cytat:
Cytat użytkownika MOD_DonAntek Pokaż post
no co do pierwszego pomysłu to można to różnie traktować ponieważ co nie którzy gracze na niższych lvl dostawali by dotację od kolegów z wysokich poziomów i było by ich ciężko ruszyć.
ale by pomogło im na start. sam pamiętam jak długo ja się wybijałem.
co do tych wypłat można ustalić ile dziennie dla jednego usera w zależności od lvl. Wiadomo, 50mln dla 3 lvl to jest kosmos a dla 15 czy 17 normalka
duży19 jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 02.11.2009, 20:29   #5
karikg
Początkujący forumowicz

Zarejestrowany od: 30.01.2009
Domyślnie

Mojim zdanie jest to bardzo dobry pomysł z tą składkką pięniędzy w klanie. Ale jak to kolega mówi to niższe lvl które dostawały by pieniądze z tych składek to by poprostu walili w ch..a. No ale jak by niebyło ja jestem za pozdrawiam wszystkich Pimpsów
karikg jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 05.11.2009, 23:08   #6
szlax
Żółtodziób

Zarejestrowany od: 13.06.2009
Domyślnie sejf i przelacznik

Jak najbardziej jestem za !! a jezeli ktos uwaza ze lider moze zabrac kase i nawiac - niech nie wstepuje do takiego klanu.
Przelaczniki bardzo ciekawa propozycja i jestem za - tylko aby sie to nie skonczylo tak jak z propozycja zbiorowego kupowania handlarzy.
pozdrawiam i zycze milej gry
Stary 06.11.2009, 16:20   #7
BA_-palik10-
Boardadmin

Awatar użytkownika BA_-palik10-

Zarejestrowany od: 30.07.2008
Domyślnie

Tylko pomyślcie przełącznik dzielnic zmniejszył by liczbę kont premium. W jego ramach są bowiem listy dzilenic znacznie ułatwiające zarządzanie nimi graczom posiadającym dużo okręgów.

Co do sejfu klanowego jest pomysłem ciekawym ale niestety pokusa oszustwa była by zbyt wielka dla dużej części liderów.
BA_-palik10- jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 06.11.2009, 17:52   #8
-Mr.Zeb-
Aktywny autor

Awatar użytkownika -Mr.Zeb-

Zarejestrowany od: 29.01.2009
Domyślnie

ale taki przelacznik bylby dobry w premium albo mozliwosc zakupu np cracku na wszystkie dzielnice

Zapraszamy NWO
p-t-p
-Mr.Zeb- jest offline   Odpowiedz cytatem
Stary 06.11.2009, 21:28   #9
Md.House
Zaawansowany forumowicz

Awatar użytkownika Md.House

Zarejestrowany od: 22.02.2009
Domyślnie

Co so sejfu , beznadziejny pomysł .za dużo oszust i niedorzeczności
Hurtowe kupowanie , dobry pomysł .mozna by było zaznaczyć w ilu procentach mają zapełnione magazyny
Moja propozycja usuwanie dzielnicy . Czasem się tak zdarza, że nie czhemy danej dzielnicy , można by ja usunąć , ale to by trwało 100 tików .
Stary 13.11.2009, 13:28   #10
:rey/jth:
Mistrz forum

Zarejestrowany od: 16.07.2009
Domyślnie

Co do kasy bandy to by gra stała się trudniejsza bo obczajcie taką sytuacje dajmy że macie 8 lev !!

atakujecie typka z 6 lev on dostaje dotacje od bandy np miliarda trudno by było pojechać bande dobrzez graną !!

co do działek to mi się wydaje że lepsze by były np kolumny że sobie przenosisz do innej kolumny to by było większe ułatwienie podczas budowy .. Juz chyba nawet był taki pomysł szkoda że znikną wraz z marzeniami o tym
:rey/jth: jest offline   Odpowiedz cytatem
Odpowiedź

Opcje wątków
Widok

Reguły forum